O bolnici


PRIKAZ SPECIJALNE HIRURŠKE BOLNICE „HIRURGIJA DR DRAŠKOVIĆ“


Specijalna bolnica „Hirurgija dr Drašković“ nalazi se u  u Beogradu, na Vračaru kod Hrama Svetog Save, Braničevskoj ulici br.13.

Svojom delatnošću obuhvata savremenu dijagnostiku i hirurško lečenje  bolesti iz domena abdominalne hirurgije,hirurgije dojke i štitne žlezde, vaskularne hirurgije, urologije, ortopedije, ginekologije,kao i laparoskopske operacije (žučna kesa, želudac, debelo crevo ).

U bolnici se sprovode savremene dijagnostičke procedure iz domena mikrobiološke, biohemijske, radiološke dijagnostike, kao i najsavremenija endoskopska dijagnostika (kolonoskopija, gastroskopija, cistoskopija ), sa mogućnošću uklanjanja polipa tokom pregleda.

Sa ponosom  istićemo da je danas „Hirurgija dr Drašković“ jedan od pionirskih stubova moderne jednodnevne hirurgije u Srbiji, a naročito u privatnoj lekarskoj praksi.

Bolnica okuplja iskusan tim stručnjaka, koji su se svojim radom potvrdili u dugogodišnjoj praksi iz različitih oblasti medicine u Vojnomedicinskoj akademiji, Kliničkom centru Srbije i Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije.

Poseban interes našeg tima je uvođenje novih procedura u rutinsku praksu, koje se u svetu već primenjuju, a kod kojih je dokazana efikasnost u rešavanju medicinskog problema, ali i komfor za pacijenta pri izvođenju intervencije.
To se, pre svega, odnosi na sledeće procedure:

THD- TRAJNO REŠAVANJE HEMOROIDANakon edukacije Prim. dr sc med. Miroljuba Draškovića ( opšti i vaskularni hirurg)  u Italiji 2010.g. u Rimu ( bolnica „Policlinico Agostino Gemelli“ ), THD procedura je uvedena u rutinsku praksu, kao standradna metoda trajnog rešavanja hemoroida.

Bili smo prvi u uvođenju ove metode na Balkanu, a za osam godina smo uradili više od 1000 operacija hemoroida THD metodom  ( jedna od najvećih  serija u svetu ).

OPERACIJE VENA BEZ REZABolnica „Hirurgija dr Drašković“ prva na Balkanu je uvela operacije vena „bez reza“.

Rutiski se obavljaju operacije : radiotalasima, laserom i vodenom parom ( preuzima primat u svetu).

Operacije se izvode u lokalnoj anesteziji (TLA – tumescens lokalna anestezija).

Ova vrsta anestezije je prvi put na Balkanu primenjena u Bolnici „Hirurgija dr Drašković“ 2007.godine.
 
Specijalna hiruška bolnica dr Drašković svojim pacijentima omogućuje zdravstveno osiguranje putem svojih partnera Triglav osiguranja i Dunav osiguranja.
 
 
 

 

Poslednje sa bloga

 U prijatnom ambijentu i u opuštenoj atmosferi stručnjaci Specijalne bolnice „Hirurgija Dr Drašković“ brinu se o Vama i Vašim zdravstvenim problemima. Lečenje proširenih vena operativnim i neoperativnim metodama. Operacija vena klasičnom metodom, operacija vena laserom, operacija vena radio talasima i operacija vena vodenom parom

Saznaj više

Ponedeljak - Petak

8:00 - 21:00

Subota

8:00 - 15:00

Nedelja

Ne radi


Telefon

+381 11 344 85 41 | +381 11 344 85 47 

+381 60 344 85 41 | +381 60 344 85 47