Operacija vena vodenom parom - najbolja metoda uklanjanja proširenih vena


Možemo slobodno reći da operacija vena vodenom parom predstavlja nejveće dostignuće u oblasti operativnog lečenja proširenih vena. U Evropi je pre oko dve godine našla svoje mesto, i uvrštena u kliničke procedure, a sa ponosom ističemo da smo jedini na balkanu, a među prvima u Evropi, usvojili ovu metodu operativnog lečenja proširenih vena. Ova metoda lečenja i operacije proširenih vena danas u Evropi preuzima primat u odnosu na tradicionalnu operaciju vena, pre svega zbog kraćeg i jednostavnijeg postoperativnog toka, trenutne radne sposobnosti i samog zahvata koji se izvodi potpuno prirodnom supstancom - vodom.

 

Operacija vena vodenom parom - potrebna oprema i metod rada

 

Postupak operacije vena vodenom parom dosta je sličan operaciji vena laserom ili radiotalasima. Za sprovođenje ove operativne metode lečenja proširenih vena koristi se SVS uređaj, koji preko mikroperforiranog katetera pod visokim pritiskom ubrizgava pregrejanu vodenu paru direktno u venu. U proširenu venu se ubrizgava jedan do tri mlaza vodene pare, i to će izazvati skvrčavanje vene, što predstavlja isti efekat kao da je ona izvađena.

 

Prednosti operacije vena vodenom parom u odnosu na druge metode


Postoji više prednosti koje ovu metodu operativnog lečenja proširenih vena izdvajaju u odnosu na dosadašnje metode:

 

  • Procedura se izvodi ambulantno uz tzv. tumescens lokalnu anesteziju
  • Ova terapija je ekološka jer se koristi potpuno prirodni materijal - voda
  • Minimalan period oporavka, bez bola i dodatnih problema
  • Radna sposobnost trenutna
  • Ceo tretman se izvodi u jednom zahvatu
  • Operacija vena vodenom paromaje dobre estetske rezultate

 

Operacija vena vodenom parom - bezbednost pacijenta


Ova operativna metoda lečenja proširenih vena je potpuno bezbedna za pacijenta. Kada se izvodi operacija vena vodenom parom, pacijent nema nikakvih nelagodnosti, i oni je maltene ni ne osete jer se intervencija izvodi u tumescens lokalnoj anesteziji. Pre nego što operacija počne, oko vene se daje hladan rastvor sa anestetikom, čime se obezbeđuje da nema bola i opekotina okolnog tkiva.

Operacija vena vodenom parom se izvodi bez upotrebe hemikalija, radiotalasa ili lasera, što doprinosi ekološkoj komponenti same intervencije.

Efekat operacije je ograničen na zid vene, tako da nema bojazni od oštećenja okolnog tkiva.

Operacijom vena ovom metodom izbegavaju se otoci i modrice, i daje najbolji estetski efekat.

Poslednje sa bloga

 U prijatnom ambijentu i u opuštenoj atmosferi stručnjaci Specijalne bolnice „Hirurgija Dr Drašković“ brinu se o Vama i Vašim zdravstvenim problemima. Lečenje proširenih vena operativnim i neoperativnim metodama. Operacija vena klasičnom metodom, operacija vena laserom, operacija vena radio talasima i operacija vena vodenom parom

Saznaj više

Ponedeljak - Petak

8:00 - 21:00

Subota

8:00 - 15:00

Nedelja

Ne radi


Telefon

+381 11 344 85 41 | +381 11 344 85 47