Operacija vena - oporavak

Brzina oporavka posle operacije vena zavisi od metode kojom je bolest rešavana.

 

Primena tumescens lokalne anestezije ( TLA ) je omogućila bezbolnost operacije, rano ustajanje I odlazak iz bolnice posle 1-2h. Ujedno, je TLA potpuno eliminisala potrebu za operacijama u opštoj, spinalnoj ili epiduralnoj anesteziji.

 

Kod klasične operacije zbog postojanja rezova na koži I fizičkog odstranjenja proširenih vena, oporavak je nešto duži I traje od 2-4 nedelje.Potrebno je I nositi elastičnu čarapu 2-3 nedelje posle operacije. Uklanjanje konaca je I traumatično za pacijenta.

 

Kod operacija “bez reza”,a pogotovo kod operacija vodenom parom (SVS procedura ) oporavak je trenutan I radna sposobnost se meri satima, a najčešće 1-2 dana.

 

Nema ograničenja za unos bilo koje hrane ili pica, nema ograničenja u kretanju, a redovne kontrole su obaveza pacijenta.

 

U Specijalnoj hirurškoj bolnici „Hirurgija dr Drašković“ poštuje se stav da je najbolja ona operacija proširenih vena koja trajno rešava problem.Zato su  kliničko iskustvo i dobra dijagnostika presudni za odabir one operacije koja rešava i funkcionalni i estetski problem. Nekada je potrebna i kombinacija više metoda u cilju postizanja finkcionalnog i estetskog izlečenja.

 

Poslednje sa bloga

 U prijatnom ambijentu i u opuštenoj atmosferi stručnjaci Specijalne bolnice „Hirurgija Dr Drašković“ brinu se o Vama i Vašim zdravstvenim problemima. Lečenje proširenih vena operativnim i neoperativnim metodama. Operacija vena klasičnom metodom, operacija vena laserom, operacija vena radio talasima i operacija vena vodenom parom

Saznaj više

Ponedeljak - Petak

8:00 - 21:00

Subota

8:00 - 15:00

Nedelja

Ne radi


Telefon

+381 11 344 85 41 | +381 11 344 85 47 

+381 60 344 85 41 | +381 60 344 85 47