Operacija vena - oporavak

Oporavak i postoperativni tok kod VSM Striping operacije vena je nešto komplikovaniji i duži nego kod operacija vena savremenim metodama.

Nakon operacije, za vreme trajanja postoperativnog toka u periodu od oko tri nedelje nosi se elastični zavoj toko 24 časa dnevno. Sam konačan rezultat operacije će biti potpun, i postoperativni tok će kraće trajati ukoliko se budete pridržavali svih upustava dobijenih od vaskularnog hirurga. Nošenje zavoja u periodu od 24 časa dnevno, pridržavanje uputstava i redovene kontrole će pomoći da se postoperrativni tok uredno privede kraju.

 

Skidanje konaca nakon operacije vena


Između sedmog i desetog dana od operacije vršimo skidanje konaca, i na mestima na kojima je pravljen rez ostaju mali ožiljci koji zarastaju tokom postoperatinog toka.

Nakon izvođenja klasične operacije vena preoručuje se bolovanje za vreme postoperativnog toka u trajanju od tri nedelje, usled smanjene radne sposobnosti.

 

Nakon operacije se preporučuje što više šetnje


Poželjno je što više šetati, a prilikom ležanja nogi podići na jastuk ili neki oslonac veličine oko 15 cm. Duže sedenje se ne preporučuje, a ukoliko je neophodno zbog prirode posla, poželjno je ispod stopala postaviti valjak ili manju loptu pa je povremeno pomerati, čime će doći do aktiviranja mišića, pumpanja krvi prema srcu i rasterećenja krvnih sudova.

Oporavak i postoperativni tok protiču uz budnu konsultaciju naših vaskularnih hirurga, i redovne kontrolne preglede u prijatnom ambijentu poliklinike. Poštujući naše savete i uz redovne preglede nakon operacije vaš problem proširenih vena će biti uspešno rešen.

Poslednje sa bloga

 U prijatnom ambijentu i u opuštenoj atmosferi stručnjaci Specijalne bolnice „Hirurgija Dr Drašković“ brinu se o Vama i Vašim zdravstvenim problemima. Lečenje proširenih vena operativnim i neoperativnim metodama. Operacija vena klasičnom metodom, operacija vena laserom, operacija vena radio talasima i operacija vena vodenom parom

Saznaj više

Ponedeljak - Petak

8:00 - 21:00

Subota

8:00 - 15:00

Nedelja

Ne radi


Telefon

+381 11 344 85 41 | +381 11 344 85 47